Персональний блог учителя - потреба чи гоніння за модою?

Персональний блог учителя - потреба чи гоніння за модою?

  • 16.06.2021

Блог - це ресурс в мережі інтернет, де кожен може заявити про себе: свої думки, інтереси, захоплення, знання чи будь що, що йому заманеться.

У 21 столітті, в час швидкого розвитку Інтрернет ресурсів, головною складовою процесу навчання стала можливість проведення дистанційного навчання. Це спонукало вчителів освоїти комп'ютерні технології навчання. Тобто, використовувати комп'ютери для всіх видів навчального процесу та контролю знань.

Так як сучасний вчитель не має можливості відставати від технологічного розвитку аби грамотно організувати самостійну діяльність студентів, йому на допомогу приходить Блог.

У Блозі-портфоліо можна розмістити ваші розробки і матеріали, систематизувати їх по темам, узагальнити результати самоосвіти, ділитися результатами власної праці з колегами-блогерами та розміщувати посилання на корисну інформацію.

Блог вчителя-предметника може використовуватись студентами як база матеріалів для самостійної підготовки до семінару, доповіді чи написанні наукової статті. Також блог учителя-предметника може містити план лекцій, завдання для студентів, форму зворотного зв'язку і т.д.

Блог-групи може створюватись куратором для розміщення інформації про заходи, які проводяться, плани самостійної роботи, навчальні матеріали та інше.